مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سندرم توره يا تورت كودكان نوعي مشكل عصبي است كه مشخصه آن بروز تيك‌هاي غيرارادي و ناگهاني مي‌باشد. مبتلايان به اختلال توره ممكن است تيك‌هاي صوتي يا حركتي مختلفي داشته باشند كه به صورت ناگهاني، سريع و برگشت‌پذير بروز مي‌يابند. اين مشكل معمولا از سال‌هاي اوليه كودكي آغاز مي‌شود. از همين رو اگر والدين به موقع آن را در فرزند خود تشخيص دهند و درمان‌هاي روانشناختي را از سر بگيرند اختلال توطره تا حد زيادي قابل كنترل خواهد بود. براي آشنايي با علائم، علل و روش‌هاي درمان توره در كودكان تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد.

منبع: سندرم توره يا تورت كودكان

 

سندرم توره چيست

سندرم توره به طور كلي عارضه اي در سيستم عصبي است. اين سندرم از دوران كودكي و نوجواني آغاز مي‌شود. در اين سندرم، همزمان تيك حركتي و صداهاي ناگهاني وجود دارد. افرادي كه داراي اين تيك ها هستند، به صورت كاملا غير ارادي تيك ها را بروز مي‌دهند.

سندرم توره كودكان همراه با نشانه هايي است. والدين با مشاهده اين نشانه ها مي‌توانند تشخيص دهند و به بهبود تيك كودكان كمك كنند. اين نشانه ها شامل: پلك زدن، سرفه، صاف كردن گلو، حركات صورت و … است. توجه داشته باشيد كه اگر تيك كودك شما بيش از 6 ماه ادامه داشت، حتما از روانشناس جهت درمان كمك بگيريد.

آشنايي با علائم و نشانه هاي سندرم توره يا تورت كودكان

مشخصه و علامت اصلي سندرم توره بروز تيك‌هاي مختلف است. اين تيك‌ها به صورت صوتي يا حركتي بروز پيدا مي‌كنند. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه مبتلايان به اختلال توره اغلب داراي تيك‌هاي حركتي به خصوص در ناحيه سر و گردن هستند. كه در شرايط استرس زا و هيجان انگيز تشديد مي‌شوند.

با گذشت زمان، انواع تيك و تعداد دفعات سندرم توره تغيير مي‌كند. با اينكه اين عارضه مزمن شناخته شده است. اما علائم گاه ظاهر و گاه ناپديد مي‌شوند.

علائم اختلال توره معمولا در سنين 5 الي 10 سالگي ظاهر شده و به مرور در سال‌هاي نوجواني كاهش مي‌يابد. به طوري كه ممكن است تا بزرگسالي به طور كامل محو شوند. با اين حال برخي افراد هم هستند كه اختلال توره را در بزرگسالي تجربه مي‌كنند. و با افزايش سن تيك‌هاي‌شان نيز تشديد مي‌شود

انواع تيك كه در سندرم توره بروز مي يابند

همانطور كه گفته شد در سندرم توره انواع مختلفي از تيك مي‌تواند بروز پيدا كند كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم. 

🎀 تيك هاي حركتي

يكي از تيك هايي كه در سندرم توره بروز مي‌يابد، تيك حركتي است. تيك‌هاي حركتي نوعي حركات سريع، غيرارادي و ناگهاني بدن هستند كه از جمله آن‌‌ها مي‌توان به پلك زدن، بالا انداختن شانه‌ها يا تكان دادن دست، سر و گردن اشاره كرد.

🎀 تيك هاي صوتي

تيك‌هاي صوتي يكي از انواع تيك هايي هستند كه در سندرم توره بروز مي‌يابند. اين تيك ها صداهايي هستند كه فرد به طور غيرارادي و ناگهاني از خود در مي‌آورد. صاف كردن گلو، زمزمه كردن برخي اصوات، گفتن غير ارادي برخي كلمات نظير ناسزا و داد زدن‌هاي ناگهاني همگي نمونه‌اي از تيك‌هاي صوتي هستند.

🎀 تيك هاي ساده

يكي از انواع تيك هايي كه در سندرم توره بروز پيدا مي‌كند، تيك هاي ساده هستند. تيك‌ها در اختلال توره مي‌توانند به دو شكل ساده يا پيچيده اتفاق بيافتند. در نوع ساده تنها يك بخش خاص از بدن درگير تيك مي‌شود. براي مثال بيمار در نواحي چشم يا صورت يكسري تيك‌هاي حركتي را از خود نشان مي‌دهد.

🎀 تيك هاي پيچيده

تيك‌هاي پيچيده نيز در سندرم توره نمايان مي‌شوند. اين تيك ها معمولاً چندين قسمت مختلف بدن را درگير مي‌كنند و مي‌توانند الگويي خاص داشته باشند. براي مثال بچه‌هايي كه دچار تيك پيچيده هستند ممكن است هنگام حركت دادن دست، سر را به زمين بكوبند و سپس به بالا بپرند.

علت و عوامل خطر بروز سندرم توره يا تورت چيست؟

علت دقيق سندرم توره مشخص نيست. متخصصان بر اين باورند كه اين يك اختلال پيچيده است كه احتمالاً از تعامل عوامل وراثتي (ژنتيكي) و محيطي (استرس هاي زندگي) پديد مي‌آيد. همچنين سطوح غيرطبيعي برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي نظير دوپامين و سروتونين هم مي‌تواند در بروز اين مشكل نقش داشته باشد.

همچنين عوامل خاصي در بروز سندرم توره وجود دارند. كه مي‌توانند ريسك بروز اختلال توره را افزايش دهند. اين عوامل به ريسك فاكتورها مشهور هستند؛ دو عامل اصلي را در بر مي‌گيرند كه شامل سابقه خانوادگي و جنسيت مي‌باشد. نقش هريك از اين‌ها در اختلال توره به شرح زير مي‌باشد.

✨ سابقه خانوادگي

مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كساني كه سابقه اختلال‌هاي تيك در خانواده درجه يك آن‌ها وجود دارد، بيش از ديگران در معرض ابتلا به سندرم توره هستند. اين مسئله بر نقش عوامل ژنتيكي و وراثتي تاكيد مي كند. به طور قطع اين اطمينان وجود ندارد، اما 50 درصد احتمال دارد كه كودك اين اختلال را از والدين به ارث برده باشد. پسرهايي كه داراي اين ژن هستند، 3 تا 4 برابر بيش از دخترها علائم را بروز مي‌دهند.

✨ سندرم توره و جنسيت

جنسيت به خودي خود مي‌تواند خطر ابتلا به سندرم توره را تحت تاثير قرار دهد. در همين راستا مطالعات همه گيرشناسي نشان مي‌دهند كه مردان 3 الي 4 برابر بيشتر از زنان در برابر اين مشكل آسيب‌پذير هستند.

✨ تغييرات شيميايي

تجزيه غير طبيعي دوپامين كه ماده شيميايي در مغر است، باعث بروز سندرم توره مي‌شود.

✨ ديگر عوامل

عوامل ديگري نيز در بروز سندرم توره دخيل هستند. عواملي كه در ادامه به آن اشاره كرده ايم در بروز اين سندرم دخيل هستند.

🔻 عفونت ها

🔻 سيگار در بارداري

🔻وزن پايين نوزاد

🔻 عوارض ثانويه بارداري

تشخيص سندرم توره چگونه است؟

هيچ آزمايشي وجود ندارد كه نشان دهنده سندرم توره در يك شخص باشد. به همين دليل براي تشخيص اين سندرم، از علائم و نشانه ها استفاده مي‌كنند. اختلالات تيك از نظر نوع تيكي كه فرد دارد، نشانه هاي متفاوتي با يكديگر دارد. براي تشخيص سندرم توره، فرد بايد به مدت يك ماه تيك صوتي و حركتي را همزمان باهم داشته باشد.

عارضه هاي مرتبط با سندرم توره

عارضه هاي مرتبط با سندرم توره 

 

معمولا همراه با سندرم توره، عارضه هايي نيز وجود دارد. بنابراين براي درمان حتما بايد اختلال ديگر كودك را تشخيص دهيد. در اين بخش مقاله اختلالات همراه با سندرم توره را اشاره كرده ايم.

🔸 اختلال ذهني

🔸اختلال رفتاري

🔸 بيش فعالي- كم توجهي

🔸اضطراب

🔸 وسواس فكري- عملي

آيا درمان سندرم توره قطعي است؟

اگرچه هنوز هيچ درمان قطعي براي سندرم توره معرفي نشده، اما روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه به كمك آن‌ها مي‌توان شدت اين مشكل را تا حد زيادي تحت كنترل درآورد. اگر تيك‌ها منجر به بروز مشكلاتي در عملكرد روزانه بيمار شده‌اند، مراجعه به متخصصيني نظير روانپزشك و روانشناس تا حد زيادي مي‌تواند كمك كننده باشد.

روان‌پزشكان معمولا از دارو براي كاهش سطح اضطراب‌هاي مراجع مبتلا به سندرم توره استفاده مي‌كنند. همچنين روانشناسان در اين شرايط از تكنيك‌هاي رفتار درماني و آموزش مهارت‌هاي كنترل استرس بهره مي‌گيرند. پيگيري درمان به خصوص در سال‌هاي اوليه كودكي به فرزندتان كمك مي‌كند تا در مدرسه و محيط خانه عملكرد بالاتري داشته باشد و بتواند با وجود مشكلاتي كه دارد روابط بين فردي مناسبي برقرار نمايد.

در صورت مواجهه با سندرم كودك به نكات زير توجه كنيد

زماني كه والدين با تشخيص سندرم كودكان روبرو مي‌شوند، واكنش جالبي نشان نمي‌دهند. به همين دليل در اين قسمت مقاله به شما توضيحاتي جهت افزايش روند بهبودي كودك گفته ايم.

▪ اطلاعات خود را در رابطه با سندرم توره افزايش دهيد.

▪ راه هاي كنترل سندرم توره را آموزش ببينيد.

▪با روش هاي درماني اين سندرم آشنا شويد.

▪ بهترين روش كارآمد را به خاطر داشته باشيد.

▪هر سوالي كه براي شما پيش مي‌آيد با پزشك مطرح كنيد.

▪  در مورد نشانه ها و علائم سندرم توره اطلاعات كسب كنيد.

▪ اختلال ديگر كودك را شناسايي كنيد. زيرا بيشتر كودكان مبتلا به سندرم توره به اختلالات رواني ديگر مبتلا هستند.

▪ استرس كودكان را كنترل كنيد.

▪معمولا اين كودكان مشكلات يادگيري دارند، كه با كمك روش هاي كارآمد بهبود مي‌يابد.

▪ مراقب كودك خود باشيد.

▪ روند زندگي كودك را با روانشناس در ميان بگذاريد.

كلام آخر

مطالعات انجام شده روي كودكان مبتلا به سندرم توره، نشان داده است كه از هر 162 كودك، 1 نفر از آنها به اين سندرم مبتلا است. اين سندرم هر قوميت و نژادي را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اما به طور كلي پسران 3 تا 5 برابر بيشتر از دخترها به اين اختلال مبتلا مي‌شوند. زماني كه متوجه بروز اين مشكل در كودكان شديد، حتما از روانشناس كمك كنيد.

مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندرم توره مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه زماني براي درمان سندرم توره در كودك بايد به متخصص مراجعه كرد؟

در صورت مشاهده هرگونه حركات يا صداهاي غيرارادي، ناگهاني و تكراري در فرزند خود لازم است كه به يك متخصص مراجعه نماييد. البته همه تيك‌ها نشان دهنده اختلال توره نيستند به طوري كه برخي از آن‌ها با گذشت چند هفته به خودي خود برطرف مي‌شوند. با اين حال بسيار اهميت دارد كه علت اين مشكل بررسي شده و اقدامات لازم براي درمان و كنترل علائم انجام شوند.

آيا سندرم توره يا تورت ارثي است؟

بله اين سندرم از طريق ژن ها به كودك انتقال پيدا مي‌كند. احتمال انتقال به نوزاد دختر و پسر يعني به هر دو جنس وجود دارد و وجود يك ژن در پدر يا مادر مي‌تواند موجب ابتلاي كودك شود.

تا چه سني مي‌توان توره را تشخيص داد؟

اين سندرم معمولا تا سنين 7 سالگي تشخيص داده مي‌شود. در غير اين صورت تا قبل از 18 سالگي حتما بروز پيدا خواهد كرد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/2  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

سندرم توره نوعي مشكل عصبي است كه مشخصه آن بروز تيك‌هاي غيرارادي و ناگهاني مي‌باشد. مبتلايان به اختلال توره ممكن است تيك‌هاي صوتي يا حركتي مختلفي داشته باشند كه به صورت ناگهاني، سريع و برگشت‌پذير بروز مي‌يابند. اين مشكل معمولا از سال‌هاي اوليه كودكي آغاز مي‌شود. از همين رو اگر والدين به موقع آن را در فرزند خود تشخيص دهند و درمان‌هاي روانشناختي را از سر بگيرند اختلال توره تا حد زيادي قابل كنترل خواهد بود. براي آشنايي با علائم، علل و روش‌هاي درمان توره در كودكان تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد.

منبع : سندرم توره يا تورت كودكان

آشنايي با علائم و نشانه هاي سندرم توره

مشخصه و علامت اصلي سندرم توره بروز تيك‌هاي مختلف است. اين تيك‌ها به صورت صوتي يا حركتي بروز پيدا مي‌كنند. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه مبتلايان به اختلال توره اغلب داراي تيك‌هاي حركتي به خصوص در ناحيه سر و گردن هستند كه در شرايط استرس زا و هيجان انگيز تشديد مي‌شوند.

علائم اختلال توره معمولا در سنين 5 الي 10 سالگي ظاهر شده و به مرور در سال‌هاي نوجواني كاهش مي‌يابد؛ به طوري كه ممكن است تا بزرگسالي به طور كامل محو شوند. با اين حال برخي افراد هم هستند كه اختلال توره را در بزرگسالي تجربه مي‌كنند و با افزايش سن تيك‌هاي‌شان نيز تشديد مي‌شود. براي اشنايي بيشتر با اختلالات مرتبط با سندرم توره مقاله اختلالات هماهنگي رشدي را مطالعه كنيد.

انواع تيك كه در سندرم توره بروز مي يابند

همانطور كه گفته شد در سندرم توره انواع مختلفي از تيك مي‌تواند بروز پيدا كند كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم.

1- تيك هاي حركتي

تيك‌هاي حركتي نوعي حركات سريع، غيرارادي و ناگهاني بدن هستند كه از جمله آن‌‌ها مي‌توان به پلك زدن، بالا انداختن شانه‌ها يا تكان دادن دست، سر و گردن اشاره كرد.

2- تيك هاي صوتي

تيك‌هاي صوتي صداهايي هستند كه فرد به طور غيرارادي و ناگهاني از خود در مي‌آورد. صاف كردن گلو، زمزمه كردن برخي اصوات، گفتن غير ارادي برخي كلمات نظير ناسزا و داد زدن‌هاي ناگهاني همگي نمونه‌اي از تيك‌هاي صوتي هستند.

3- تيك هاي ساده

تيك‌ها در اختلال توره مي‌توانند به دو شكل ساده يا پيچيده اتفاق بيافتند. در نوع ساده تنها يك بخش خاص از بدن درگير تيك مي‌شود. براي مثال بيمار در نواحي چشم يا صورت يكسري تيك‌هاي حركتي را از خود نشان مي‌دهد.

4- تيك هاي پيچيده

تيك‌هاي پيچيده معمولاً چندين قسمت مختلف بدن را درگير مي‌كنند و مي‌توانند الگويي خاص داشته باشند. براي مثال بچه‌هايي كه دچار تيك پيچيده هستند ممكن است هنگام حركت دادن دست، سر را به زمين بكوبند و سپس به بالا بپرند.

علل و عوامل خطر بروز سندرم توره

علت دقيق سندرم توره مشخص نيست. متخصصان بر اين باورند كه اين يك اختلال پيچيده است كه احتمالاً از تعامل عوامل وراثتي (ژنتيكي) و محيطي (استرس هاي زندگي) پديد مي‌آيد. همچنين سطوح غيرطبيعي برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي نظير دوپامين و سروتونين هم مي‌تواند در بروز اين مشكل نقش داشته باشد.

همچنين عوامل خاصي وجود دارند كه مي‌توانند ريسك بروز اختلال توره را افزايش دهند. اين عوامل به ريسك فاكتورها مشهور هستند؛ دو عامل اصلي را در بر مي‌گيرند كه شامل سابقه خانوادگي و جنسيت مي‌باشد. نقش هريك از اين‌ها در اختلال توره به شرح زير مي‌باشد.

1-  سابقه خانوادگي

مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كساني كه سابقه اختلال‌هاي تيك در خانواده درجه يك آن‌ها وجود دارد، بيش از ديگران در معرض ابتلا به سندرم توره هستند. اين مسئله بر نقش عوامل ژنتيكي و وراثتي تاكيد مي كند.

2- سندرم توره و جنسيت

جنسيت به خودي خود مي‌تواند خطر ابتلا به اختلال توره را تحت تاثير قرار دهد. در همين راستا مطالعات همه گيرشناسي نشان مي‌دهند كه مردان 3 الي 4 برابر بيشتر از زنان در برابر اين مشكل آسيب‌پذير هستند.

درمان سندرم توره

اگرچه هنوز هيچ درمان قطعي براي اختلال توره معرفي نشده، اما روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه به كمك آن‌ها مي‌توان شدت اين مشكل را تا حد زيادي تحت كنترل درآورد. اگر تيك‌ها منجر به بروز مشكلاتي در عملكرد روزانه بيمار شده‌اند، مراجعه به متخصصيني نظير روانپزشك و روانشناس تا حد زيادي مي‌تواند كمك كننده باشد.

روانپزشكان معمولا از دارو براي كاهش سطح اضطراب‌هاي مراجع استفاده مي‌كنند. همچنين روانشناسان در اين شرايط از تكنيك‌هاي رفتار درماني و آموزش مهارت‌هاي كنترل استرس بهره مي‌گيرند. پيگيري درمان به خصوص در سال‌هاي اوليه كودكي به فرزندتان كمك مي‌كند تا در مدرسه و محيط خانه عملكرد بالاتري داشته باشد و بتواند با وجود مشكلاتي كه دارد روابط بين فردي مناسبي برقرار نمايد. براي شروع درمان مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

چه زماني براي درمان سندرم توره در كودك بايد به متخصص مراجعه كرد؟

در صورت مشاهده هرگونه حركات يا صداهاي غيرارادي، ناگهاني و تكراري در فرزند خود لازم است كه به يك متخصص مراجعه نماييد. البته همه تيك‌ها نشان دهنده اختلال توره نيستند به طوري كه برخي از آن‌ها با گذشت چند هفته به خودي خود برطرف مي‌شوند. با اين حال بسيار اهميت دارد كه علت اين مشكل بررسي شده و اقدامات لازم براي درمان و كنترل علائم انجام شوند.

 

 

 

 

 

منبع : سندرم توره يا تورت كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/2  ] [ ۰۴ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب